Groene Bon cadeaubonnen

De energieprijzen zijn nog steeds erg hoog. Op verschillende manieren kan energie en dus ook geld bespaard worden. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van energiezuinig witgoed. Nieuw witgoed is niet goedkoop. Om inwoners te helpen bij het besparen van energie geeft de gemeente Groene Bon cadeaubonnen uit.

Wat is de Groene Bon?

De Groene Bon is een cadeaubon van €600,- waarmee energiezuinig witgoed en energiebesparende producten gekocht kunnen worden. Inwoners met een lopende bijstandsuitkering krijgen deze bon via de post thuis toegestuurd. De cadeaubon kan ingeleverd worden bij een winkel met witgoed en/of energiebesparende producten in de gemeente Sittard-Geleen. 

Waarom heb ik geen Groene Bon ontvangen?

De gemeente heeft een beperkt budget beschikbaar om inwoners te helpen bij het kopen van energiezuinig witgoed of energiebesparende producten. Eerst worden inwoners met de laagste inkomens geholpen met een Groene Bon. Dit zijn inwoners met een lopende bijstandsuitkering. Als er nog budget over is, ontvangen meer inwoners een brief met de cadeaubon.  

Gratis hulp bij het verlagen van uw energierekening

Heeft u geen Groene Bon ontvangen maar wilt u wel graag hulp bij het verlagen van uw energierekening? Alle inwoners van de gemeente Sittard-Geleen kunnen gratis een persoonlijk advies van een energiecoach aanvragen. Een energiecoach komt bij u thuis langs en geeft tips hoe u eenvoudig energie kunt besparen. Hiernaast krijgt u van de energiecoach een tas met gratis energiebesparende producten. 

Meest gestelde vragen

Wat is een bijstandsuitkering?

Als u geen of een te laag inkomen heeft om van te leven, kunt u een bijstandsuitkering aanvragen. Met deze uitkering kunnen noodzakelijke kosten betaald worden. Noodzakelijke kosten zijn eten en drinken, gas, water en licht, de huur en de ziektekostenverzekering.

Wat is witgoed?

 

Witgoed zijn kleine én grote huishoudelijke apparaten. Denk hierbij aan koelkasten, vriezers, wasmachines en drogers. In de persoonlijke brief is een lijst toegevoegd met alle producten die zijn toegestaan.  

Wat gebeurd er met mijn oude witgoed?

Heeft u nieuw witgoed gekocht bij één van de deelnemende winkels? Dan kunt u uw oude apparaat bij deze winkel inleveren. Het oude witgoed kan ook bij u thuis opgehaald worden. Vraag bij de winkel na wat de voorwaarden zijn.

Welke producten kan ik kopen met mijn Groene Bon?

In de persoonlijke brief is een lijst toegevoegd met alle producten die zijn toegestaan. Bij de deelnemende winkels kunt u ook vragen welke producten u kunt kopen van de cadeaubon.