Schootsvelden, Sittard - Fase 3

De historische grachten in de Oostelijke Schootsvelden in Sittard hebben binnenkort allemaal water. De grachten zijn daarvoor dieper uitgegraven.

Op de foto's ziet u een impressie van de werkzaamheden en hoe het eruit gaat zien. Klik op een foto om deze te vergroten. 
Heeft u vragen over de foto’s? Neem dan contact op met projectleider Jeroen Verdonschot via telefoonnummer 14 046. 

Foto beeld-Oostelijke-Schootsvelden-Sittard-juli-2023 Schootsvelden Sittard

Planning

Fase 1

12 juli – 28 juli 2023 KLAAR

Fase 2

Omdat onderzoek nodig was naar oude culturen, een archeologisch onderzoek, is de planning van fase 2 aangepast. Het onderzoek duurde 5 weken.

Mooie vondsten

Er is veel gevonden bij het archeologische onderzoek. Bij de Paardestraat is een bastion, de overkluizing van de Molenbeek en mogelijk ook een deel van de stadspoort gevonden. Er zijn ook deeltjes van een rondeel gevonden. Ook trof men een greppel aan die ouder is dan de stadsgrachten. Deze vondsten dragen weer bij aan de geschiedenis van Sittard.

Fase 3

28 augustus – 15 september 2023 KLAAR

Fase 4

6 september – 6 oktober KLAAR

De grachten zijn klaar. Alleen de bruggen en de vlonder moesten nog geplaatst worden. En toen begon het te regenen. Door het vele water is de grond al gaan zakken. Het betekent dat we nu even moeten stoppen met de werkzaamheden. In het voorjaar kunnen we pas weer verder gaan.  

Afbeelding van werkzaamheden aan Schootsvelden

Aannemer

Firma Mourik Infra b.v.

Contact

Als u vragen heeft kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met omgevingsmanager, Ruud Looyen, via telefoonnummer 06 57 03 93 45 of via het e-mailadres ruud@consulinfra.nl. In geval van een calamiteit is hij 24/7 telefonisch bereikbaar.