Schootsvelden, Sittard - Fase 3

De historische grachten in de Oostelijke Schootsvelden in Sittard hebben binnenkort allemaal water. De grachten zijn daarvoor dieper uitgegraven.

Op de foto's ziet u een impressie van de werkzaamheden en hoe het eruit gaat zien. Klik op een foto om deze te vergroten. 
Heeft u vragen over de foto’s? Neem dan contact op met projectleider Jeroen Verdonschot via telefoonnummer 14 046. 

Foto beeld-Oostelijke-Schootsvelden-Sittard-juli-2023 Schootsvelden Sittard

Planning

Fase 1

12 juli – 28 juli 2023 KLAAR

Fase 2

Omdat onderzoek nodig was naar oude culturen, een archeologisch onderzoek, is de planning van fase 2 aangepast. Het onderzoek duurde 5 weken.

Mooie vondsten

Er is veel gevonden bij het archeologische onderzoek. Bij de Paardestraat is een bastion, de overkluizing van de Molenbeek en mogelijk ook een deel van de stadspoort gevonden. Er zijn ook deeltjes van een rondeel gevonden. Ook trof men een greppel aan die ouder is dan de stadsgrachten. Deze vondsten dragen weer bij aan de geschiedenis van Sittard.

Fase 3

28 augustus – 15 september 2023 KLAAR

Fase 4

6 september – 6 oktober KLAAR

De grachten waren klaar. Maar door het vele regenwater is de grond gaan zakken. De aannemer is in maart weer gestart met de werkzaamheden. De grachten worden waar nodig hersteld en krijgen een mengsel van grond en klei. Daardoor worden de wanden van de grachten, de taluds, steviger.

Vanaf 2 april krijgen de nieuwe paden een toplaag, een halfverharding.

Vanaf 8 april spuiten we de wanden van de grachten in met een mengsel waar graszaad in zit. Dit mengsel met graszaad is steviger gemaakt doordat er een soort lijm in het mengsel zit. Deze lijm is vriendelijk voor het milieu en bedoeld om tegen te gaan dat de wanden weer gaan inzakken.

Vanaf 8 april krijgt ook de rozentuin in de Paardestraat een mooie nieuwe inrichting. We verwachten dat rond 15 mei alles klaar is. Deze data hangen altijd af van het weer en van onverwachte situaties.   

Afbeelding van werkzaamheden aan Schootsvelden

foto van werkzaamheden Schootsvelden

foto van werkzaamheden Schootsvelden

foto van werkzaamheden Schootsvelden

Aannemer

Firma Mourik Infra b.v.

Contact

Als u vragen heeft kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met omgevingsmanager, Ruud Looyen, via telefoonnummer 06 57 03 93 45 of via het e-mailadres ruud@consulinfra.nl. In geval van een calamiteit is hij 24/7 telefonisch bereikbaar.