Actuele werkzaamheden

Een overzicht van de actuele werkzaamheden en eventuele verkeershinder in Sittard-Geleen

• Afrit Hasseltsebaan/Limbrichterweg – Havikstraat, Sittard

Van maandag 12 augustus tot en met vrijdag 6 september wordt het fietspad langs de Hasseltsebaan in Sittard, ter hoogte van het vernieuwde DaCapo-college, verbreed en verbeterd. De afrit van de Hasseltsebaan naar de Limbrichterweg is afgesloten.

• Beekhoverstraat, deel Oranjelaan en deel Irenelaan, Geleen

In de Beekhoverstraat, een deel van de Irenelaan en een deel van de Oranjelaan (tot de huisnummers 16/43) worden in 2019 het riool en het wegdek vernieuwd. De straten worden in overleg met de omwonenden opnieuw ingericht.

• Burgemeester Smeetsstraat, Munstergeleen

In de Burgemeester Smeetsstraat in Munstergeleen wordt vanaf maandag 19 augustus aan de weg gewerkt. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot eind september. Er wordt in 2 fases gewerkt. De planning is onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden en gebaseerd op gunstige weersomstandigheden.

• Koestraat, Obbicht

Vanaf 12 augustus vinden in de Koestraat werkzaamheden plaats aan het asfalt.

• Laan van Westfalen/Rijksweg Noord - De Haese, Geleen

Van 18 juli tot 2 augustus wordt in de Laan van Westfalen in buurt de Haese in Geleen een archeologisch onderzoek gedaan op een toekomstig bouwterrein.

• Lintjesweg, Munstergeleen - Aanleg riool bergbezinkbassin

Van 7 januari tot september 2019 worden op de hoek van de Lintjesweg en de Geleenbeek in Munstergeleen riool bergbezinkbassins (BBB's) aangelegd.

• Rioleringswerkzaamheden, Sittard-Geleen

In het tweede en derde kwartaal van 2019 worden werkzaamheden aan de riolering uitgevoerd op diverse locaties in Sittard-Geleen. Een goed werkend riool is belangrijk voor het milieu en onze gezondheid. Daarom worden de rioleringen schoongemaakt, gecontroleerd en gerenoveerd waar nodig.

• Station, Sittard - Spoorwerkzaamheden

ProRail voert regelmatig onderhoud en werkzaamheden uit in de stationsomgeving (emplacement). Onderhoud is nodig om slijtage van de spoorbaan te voorkomen. Sommige werkzaamheden kunnen alleen in de nacht worden uitgevoerd omdat er dan minder treinen rijden.

• Veestraat, Sittard

De spoorbrug in de Sittardse wijk Sanderbout blijft voorlopig dicht. De brug werd begin april afgesloten voor autoverkeer voor een uitgebreide inspectie naar de onderhoudstoestand. ProRail en de gemeente willen op grond van de onderzoeksresultaten zorgvuldig afwegen wat de juiste vervolgstap zou moeten zijn.