Actuele werkzaamheden

Een overzicht van de actuele werkzaamheden en eventuele verkeershinder in Sittard-Geleen

 • Beekhoverstraat, deel Oranjelaan en deel Irenelaan, Geleen

  In de Beekhoverstraat, een deel van de Irenelaan en een deel van de Oranjelaan (tot de huisnummers 16/43) worden het riool en het wegdek vernieuwd. De straten worden in overleg met de omwonenden opnieuw ingericht.

 • Den Tempel, Sittard

  Winkelgebied Den Tempel in Sittard-Centrum wordt opgeknapt. Momenteel vinden ook werkzaamheden plaats aan de riolering en aan de kabels en leidingen. Van maandag 9 maart tot donderdag 12 maart zijn daarom de trappen en de hellingbaan in de Paradijsstraat/Walstraat afgesloten.

 • Heel Sittard-Geleen – kleine asfalteringswerkzaamheden

  In diverse straten in heel Sittard-Geleen vinden kleine asfaltwerkzaamheden plaats.

 • Heistraat Geldersestraat Sittard

  De Heistraat, van de Rijksweg Noord tot de aan Nusterweg én de Geldersestraat worden opnieuw ingericht. In een deel van de Heistraat moet ook de riolering vernieuwd worden.

 • Henri Jonasstraat, Sittard

  De Henri Jonasstraat in Sittard wordt opnieuw ingericht en de riolering wordt vervangen. Op maandag 16 maart zijn de rioleringswerkzaamheden in fase 2 gestart. Dit betekent dat de Tudderenderweg voor meerdere dagen afgesloten wordt. De woningen zijn altijd te voet bereikbaar. Er wordt een omleiding ingesteld voor gemotoriseerd verkeer in het deel van de weg waar gewerkt wordt.

 • Holtum-Noordweg en Nieuwe Weideweg, Holtum-Born

  Het asfalt van de Holtum-Noordweg en de Nieuwe Weideweg wordt vernieuwd.

 • Linde, Haspelsestraat, (deel van) Odasingel en parallelweg langs Dr. Nolenslaan Sittard - Aanleg Het Groene Net

  In de Linde, Haspelsestraat en Odasingel worden vanaf eind februari leidingen aangelegd voor Het Groene Net. Via dit leidingennetwerk levert Het Groene Net duurzame warmte van de Biomassacentrale voor de verwarming van woningen en bedrijven.

 • Millenderweg, Limbricht - Werkzaamheden ProRail

  28 februari 2020

  ProRail wil het aantal ongevallen op overwegen in heel Nederland verminderen. Daarom worden onbeveiligde overwegen aangepast.

 • Napoleonbaan Noord, Geleen

  De riolering in de Napoleonbaan Noord is aan vernieuwing toe. Daarvoor wordt de straat opengebroken. Ook de kruising Napoleonbaan Noord / Einighauserweg met de verkeerslichten wordt vernieuwd. Daarna wordt de straat opnieuw ingericht.

 • Spoorwerkzaamheden, Sittard-Geleen

  ProRail voert regelmatig onderhoud en werkzaamheden uit aan het spoor en in de stationsomgeving (emplacement).

 • Veestraat, Sittard

  De spoorbrug in de Sittardse wijk Sanderbout blijft voorlopig dicht. De brug werd begin april afgesloten voor autoverkeer voor een uitgebreide inspectie naar de onderhoudstoestand. ProRail en de gemeente willen op grond van de onderzoeksresultaten zorgvuldig afwegen wat de juiste vervolgstap zou moeten zijn.

 • Wijk Limbrichterveld-Noord

  Eind 2020 wordt gestart met de uitbreiding van Het Groene Net in Limbrichterveld Noord, om de wijk aardgasvrij te maken. Dit voornemen is onderdeel van de Proeftuin Aardgasvrij Limbrichterveld Noord.