Actuele werkzaamheden

Een overzicht van de actuele werkzaamheden en eventuele verkeershinder in Sittard-Geleen

 • Everstraat en Veeweg, Einighausen

  De riolering in de Everstraat en de Veeweg moet vernieuwd worden. We leggen een gescheiden riolering aan, één voor vuil water en één voor regenwater. De inrichting van deze straten krijgt daarna een opknapbeurt. De werkzaamheden starten op 22 augustus.

 • Graetheide, Born

  In Graetheide is wateroverlast bij zware regenbuien. Het riool wordt daarom vervangen door een gescheiden riool: 1 voor vuil water en 1 voor regenwater. Er wordt een nieuwe ondergrondse opslag voor regenwater aangelegd en de huidige ondergrondse opslag voor regenwater wordt verbeterd. De weg krijgt een nieuwe inrichting met meer veiligheid voor het verkeer.

 • Groot onderhoud wegen, heel Sittard-Geleen

  We zijn altijd aan het werk aan onze wegen. Groot onderhoud wegen heet dit programma. Want veel wegen in onze stad zijn gemaakt in de periode 1950 - 1970. Doordat ze al zo lang gebruikt worden, zijn veel wegen versleten. Maar een goede staat is belangrijk voor een veilig en prettig gebruik van de wegen. Daarom moet een weg of een gedeelte van een weg soms vernieuwd worden. Sinds 2020 werken we aan meer wegen tegelijk dan in eerdere jaren. Inmiddels zijn al 170 wegen opgeknapt. De komende 2 jaren staan nog veel meer wegen voor groot en klein onderhoud op de planning.

 • Pastoor Vonckenstraat en omgeving, Geleen – werkzaamheden WML en Enexis

  Watermaatschappij Limburg en Enexis vervangen in de Pastoor Vonckenstraat, de Joannesstraat, de Carmelietenstraat, de Eloystraat, de Antoniusstraat en de Van Lennepstraat de water- en gasleidingen.

 • Spoorwerkzaamheden, Sittard-Geleen

  ProRail voert regelmatig onderhoud en werkzaamheden uit aan het spoor en in de stationsomgeving (emplacement).

 • Veestraat, Sittard

  De spoorbrug in de Sittardse wijk Sanderbout blijft voorlopig dicht. De brug werd begin april afgesloten voor autoverkeer voor een uitgebreide inspectie naar de onderhoudstoestand. ProRail en de gemeente willen op grond van de onderzoeksresultaten zorgvuldig afwegen wat de juiste vervolgstap zou moeten zijn.