Actuele werkzaamheden

Een overzicht van de actuele werkzaamheden en eventuele verkeershinder in Sittard-Geleen

• Aansluiting Rijksweg Zuid Geleen en de Prins Mauritslaan in Beek op de A76, viaduct en af- en toeritten A76

De aansluiting van de Rijksweg Zuid in (Sittard-)Geleen en de Prins Mauritslaan in Beek op de A76, het viaduct én de af- en toeritten naar de A76 krijgen nieuw asfalt en deels een nieuwe weginrichting. Het werk is een samenwerking van de gemeente Sittard-Geleen, de gemeente Beek en Rijkswaterstaat.

• De Haese, Geleen

In de buurt De Haese in Geleen-Noord werken we in samenwerking met Projectontwikkelaar De Haese C.V. aan de realisering van bouwplannen voor de laatste bouwlocaties.

• Den Tempel, Sittard

Winkelgebied Den Tempel in Sittard-Centrum wordt opgeknapt. De winkels zijn bereikbaar tijdens de werkzaamheden.

• Gats en Kloosterplein, Sittard-centrum

De natuurstenen bestrating in de Gats en het Kloosterplein wordt hersteld.

• Heel Sittard-Geleen – kleine asfalteringswerkzaamheden

In diverse straten in heel Sittard-Geleen vinden kleine asfaltwerkzaamheden plaats.

• Heistraat en Mauritsweg, Einighausen

De Brandstraat en het plein voor de kerk in Einighausen kampen al geruime tijd met wateroverlast tijdens hevige regenbuien. Om deze reden wordt de riolering vernieuwd in de Mauritsweg vanaf de Urmonderbaan en de Heistraat tot voorbij de Pastoor Bastinstraat.

• Heistraat Geldersestraat Sittard

De Heistraat, van de Rijksweg Noord tot de aan Nusterweg én de Geldersestraat worden opnieuw ingericht. In een deel van de Heistraat moet ook de riolering vernieuwd worden.

• Holtum-Noordweg en Nieuwe Weideweg, Holtum-Born

Het asfalt van de Holtum-Noordweg en de Nieuwe Weideweg wordt vernieuwd.

• Linde, Haspelsestraat, (deel van) Odasingel en parallelweg langs Dr. Nolenslaan Sittard - Aanleg Het Groene Net

In de Linde, Haspelsestraat en Odasingel worden vanaf eind februari leidingen aangelegd voor Het Groene Net. Via dit leidingennetwerk levert Het Groene Net duurzame warmte van de Biomassacentrale voor de verwarming van woningen en bedrijven.

• Marisstraat, Geleen

In de Marisstraat in Geleen worden, tussen de Van Ostadestraat en de Vermeerstraat, het asfalt en de goten vernieuwd.

• Napoleonbaan Noord, Geleen

De riolering in de Napoleonbaan Noord is aan vernieuwing toe. Daarvoor wordt de straat opengebroken. Ook de kruising Napoleonbaan Noord / Einighauserweg met de verkeerslichten wordt vernieuwd. Daarna wordt de straat opnieuw ingericht.

• Rioolrenovaties, diverse locaties in heel Sittard-Geleen

In heel Sittard-Geleen worden op diverse locaties frees- en renoveringswerkzaamheden aan de riolering uitgevoerd.

• Spoorwerkzaamheden, Sittard-Geleen

ProRail voert regelmatig onderhoud en werkzaamheden uit aan het spoor en in de stationsomgeving (emplacement).

• Veestraat, Sittard

De spoorbrug in de Sittardse wijk Sanderbout blijft voorlopig dicht. De brug werd begin april afgesloten voor autoverkeer voor een uitgebreide inspectie naar de onderhoudstoestand. ProRail en de gemeente willen op grond van de onderzoeksresultaten zorgvuldig afwegen wat de juiste vervolgstap zou moeten zijn.

• Verkeerslichten Ligne, Sittard

De verkeerslichten op het kruispunt van de Rijksweg Noord met de Walramstraat en de Willie Hillenstraat (Ligne) in Sittard worden op donderdag 25 juni opnieuw ingesteld om de verkeersafwikkeling te verbeteren. Er komt ook een extra waarschuwingslicht waardoor automobilisten makkelijker kunnen zien of linksaf slaan richting de Walramstraat zonder tegemoetkomend verkeer mogelijk is. In de huidige situatie ontstaan er namelijk vooral in de avondspits opstoppingen.

• Wijk Limbrichterveld-Noord

Eind 2020 wordt gestart met de uitbreiding van Het Groene Net in Limbrichterveld Noord, om de wijk aardgasvrij te maken. Dit voornemen is onderdeel van de Proeftuin Aardgasvrij Limbrichterveld Noord.