Actuele werkzaamheden

Een overzicht van de actuele werkzaamheden en eventuele verkeershinder in Sittard-Geleen

• Corio Glana Highlight 20, Fase 1 - Geleenbeekdal tussen Middenweg en Agricolastraat, Sittard

Waterschap Limburg, de gemeente Sittard-Geleen en Provincie Limburg werken onder de noemer Corio Glana nauw samen aan de voorbereidingen voor de herinrichting van het Geleenbeekdal tussen de Middenweg en Agricolastraat in Sittard.

• Dr. Nolenslaan, Sittard

De Dr. Nolenslaan in Sittard wordt opgeknapt. De werkzaamheden duren vanaf 30 augustus tot eind maart 2022. De omwonenden zijn per brief geïnformeerd.

• Langs de Geleenbeek, Daniken Geleen en Munstergeleen

In opdracht van Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) wordt de rioolpersleiding langs de Geleenbeek in Daniken Geleen en in een deel van Munstergeleen vervangen. De werkzaamheden starten met fase 1 op maandag 22 november.

• Nusterweg, Sittard - reconstructie

De Nusterweg vanaf de Dr. Philipsstraat tot aan de Dr. Nolenslaan wordt opgeknapt. Het zuidelijke deel van de Nusterweg, tussen de Dr. Nolenslaan en de Dr. Philipsstraat wordt opnieuw ingericht.

• Spoorwerkzaamheden, Sittard-Geleen

ProRail voert regelmatig onderhoud en werkzaamheden uit aan het spoor en in de stationsomgeving (emplacement).

• Veestraat, Sittard

De spoorbrug in de Sittardse wijk Sanderbout blijft voorlopig dicht. De brug werd begin april afgesloten voor autoverkeer voor een uitgebreide inspectie naar de onderhoudstoestand. ProRail en de gemeente willen op grond van de onderzoeksresultaten zorgvuldig afwegen wat de juiste vervolgstap zou moeten zijn.

• Voetpad, Grevenbicht-Obbicht

Op 14 juni zijn de werkzaamheden gestart voor de aanleg van een voetpad tussen Grevenbicht en Obbicht. Het nieuwe pad is een initiatief van de Stichting Beegse Maasvallei en het actieprogramma vrijetijdseconomie Sittard-Geleen 2020-2022. Het Consortium Grensmaas zorgt voor de aanleg van het pad.

• Wegwerkzaamheden, heel Sittard-Geleen

Wij knappen de wegen voor u op! In het kader van het Groot Onderhoud Wegen 2021 wordt op diverse locaties in Sittard-Geleen aan de wegen gewerkt. De omwonenden worden per brief geïnformeerd.

• Westelijke Randweg, Geleen: Hellingstockstraat en Parallelweg, aanleg grondwallen

23 november 2021

Aan de Parallelweg en Hellingstockstraat te Geleen komen twee grondwallen die worden ingericht als een groene uitzicht- en recreatielocatie met wandelpaden Het wordt een aantrekkelijk gebied voor de omwonenden met een kruidenrijk grasland, bomen en paden waar het aangenaam wordt een ommetje te maken.

• Windraak, Munstergeleen

De Windraak, tussen de Provinciale weg (N276) en het Steingraafpad te Munstergeleen krijgt een nieuwe riolering en een nieuwe weginrichting.