Actuele werkzaamheden

Een overzicht van de actuele werkzaamheden en eventuele verkeershinder in Sittard-Geleen

• Afsluiting Paardestraat Sittard

Van donderdag 26 september om 16 uur tot en met woensdag 2 oktober om 16 uur is de Paardestraat, vanaf de Rozentuin, afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

• Beekhoverstraat, deel Oranjelaan en deel Irenelaan, Geleen

In de Beekhoverstraat, een deel van de Irenelaan en een deel van de Oranjelaan (tot de huisnummers 16/43) worden in 2019 het riool en het wegdek vernieuwd. De straten worden in overleg met de omwonenden opnieuw ingericht.

• De Dijk en de Oude Veerstraat, Grevenbicht

15 oktober 2019

De Dijk en de Oude Veerstraat in Grevenbicht moeten worden opgeknapt. Op 29 oktober om 19.30 uur vindt de 2e inwonersbijeenkomst plaats in gemeenschapshuis Oos Hoes, Schoolstraat 2 in Grevenbicht. Tijdens deze bijeenkomst wordt het ontwerp gepresenteerd.

• Heistraat Geldersestraat Sittard

De Heistraat, van de Rijksweg Noord tot de aan Nusterweg én de Geldersestraat worden opnieuw ingericht. In een deel van de Heistraat moet ook de riolering vernieuwd worden.

• Lintjesweg, Munstergeleen - Aanleg riool bergbezinkbassin

Van 7 januari tot september 2019 worden op de hoek van de Lintjesweg en de Geleenbeek in Munstergeleen riool bergbezinkbassins (BBB's) aangelegd.

• Parkeerplaats NS station, Geleen Oost

10 oktober 2019

De parkeerplaats bij het NS-station in Geleen Oost wordt vanaf 21 oktober opgeknapt.

• Provinciale weg – N297 – Gelders Eind (ter hoogte van Nieuwstadt)

De Provincie Limburg voert op maandag 21 oktober en dinsdag 22 oktober tussen 22.00 uur en 05.00 uur onderhoud uit aan het asfalt op de N297.

• Rioleringswerkzaamheden, Sittard-Geleen

In het derde kwartaal van 2019 worden werkzaamheden aan de riolering uitgevoerd op diverse locaties in Sittard-Geleen. Een goed werkend riool is belangrijk voor het milieu en onze gezondheid. Daarom worden de rioleringen schoongemaakt, gecontroleerd en gerenoveerd waar nodig. De werkzaamheden duren soms enkele uren en soms een hele dag per straat.

• Spoorwerkzaamheden, Sittard-Geleen

ProRail voert regelmatig onderhoud en werkzaamheden uit aan het spoor en in de stationsomgeving (emplacement).

• Veestraat, Sittard

De spoorbrug in de Sittardse wijk Sanderbout blijft voorlopig dicht. De brug werd begin april afgesloten voor autoverkeer voor een uitgebreide inspectie naar de onderhoudstoestand. ProRail en de gemeente willen op grond van de onderzoeksresultaten zorgvuldig afwegen wat de juiste vervolgstap zou moeten zijn.

• Wijk Limbrichterveld-Noord

Eind 2020 wordt gestart met de uitbreiding van Het Groene Net in Limbrichterveld Noord, om de wijk aardgasvrij te maken. Dit voornemen is onderdeel van de Proeftuin Aardgasvrij Limbrichterveld Noord.