Spoorwerkzaamheden, Sittard-Geleen

ProRail voert regelmatig onderhoud en werkzaamheden uit aan het spoor en in de stationsomgeving (emplacement).

Onderhoud is nodig om slijtage van de spoorbaan te voorkomen. De rails worden met een speciale slijptrein geslepen waardoor de rails gladder en stiller worden. De rails blijven door het slijpen ook in een betere conditie en hoeven minder vaak vervangen te worden. De slijptrein rijdt stapvoets over het spoor. Soms gaat de trein enkele malen heen en weer, maar meestal is één keer slijpen voldoende. Bij wissels heeft de trein vaak wat langer werk. Meer weten? Bekijk dan het filmpje over de slijptrein op www.prorail.nl.

Sommige werkzaamheden kunnen alleen in de nacht worden uitgevoerd omdat er dan minder treinen rijden. Maar de slijptrein kan geluidshinder geven, ProRail vraagt begrip daarvoor. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de omgeving. Bijvoorbeeld door machines niet langer aan te zetten dan strikt noodzakelijk.

Waar gaat ProRail werken?

Van donderdag 7 januari tot en met zaterdag 16 januari, alleen in de nacht tussen 01.15 uur en 05.15 uur vindt onderhoud aan de wissels plaats in het emplacement Sittard, vanaf de Mgr. Buckxstraat tot aan de Vouerweg. Werkzaamheden van twee dagen of langer, vindt u op de website van ProRail. http://www.prorail.nl/projecten/onderhoud-stationsomgeving-limburg/nieuws

Spoorwerk in uw buurt

Op www.prorail.nl/spoorwerk kunt u zien wanneer ze in uw buurt werken. Ook kunt u een automatische mail ontvangen wanneer ze bij u aan het werk gaan. Ga hiervoor naar https://mijnprorail.prorail.nl om u voor deze e-mailservice aan te melden. 

Heeft u vragen?

Neem dan contact op via www.prorail.nl/contact. Of via 0800 - 776 72 45 (gratis). Dat kan doordeweeks tussen 8.00 uur en 18.30 uur en bij noodgevallen of ernstige overlast natuurlijk ook buiten kantoortijden.