Spoorwerkzaamheden, Sittard-Geleen

ProRail voert regelmatig onderhoud en werkzaamheden uit aan het spoor en in de stationsomgeving (emplacement).

Werkzaamheden aan het spoor

Op het emplacement van Sittard wordt het treinbeveiligingssysteem vernieuwd. Er wordt gewerkt vanaf de Eisenhowerstraat tot aan de Monseigneur Buckxstraat. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het vervangen van seinen en kabels en andere kleine objecten in en langs het spoor. Deze werkzaamheden starten in juli en duren tot en met december. Overdag worden er voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. De daadwerkelijke werkzaamheden worden in de nacht uitgevoerd tussen 00.00 uur en 06.00 uur. De werkzaamheden kunnen tijdelijk geluidshinder geven.

Opslag van materiaal

Tijdens de werkzaamheden slaat ProRail bouwmaterialen op het ProRail terrein bij de Geerweg. Dit is ook de locatie waar het personeel van de aannemer zich verzameld. Na de werkzaamheden wordt het terrein weer in de oude staat teruggebracht. 

Waarom werken ze 's nachts?

ProRail werkt vaak 's nachts of in het weekend, omdat er dan minder of geen treinen rijden. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de omgeving. Bijvoorbeeld door machines niet langer aan te zetten dan strikt noodzakelijk. De omwonenden zijn per brief geïnformeerd door ProRail. 

Spoorwerk in uw buurt

Op www.prorail.nl/spoorwerk kunt u zien wanneer ze in uw buurt werken. Ook kunt u een automatische mail ontvangen wanneer ze bij u aan het werk gaan. Ga hiervoor naar https://mijnprorail.prorail.nl om u voor deze e-mailservice aan te melden. 

Heeft u vragen?

Neem dan contact op via www.prorail.nl/contact. Of via 0800 - 776 72 45 (gratis). Dat kan doordeweeks tussen 8.00 uur en 18.30 uur en bij noodgevallen of ernstige overlast natuurlijk ook buiten kantoortijden.