Vredeslaan en Vrijheidslaan, Limbricht

De Vredeslaan en de Vrijheidslaan zijn opnieuw ingericht. Het asfalt en de stoepen zijn vernieuwd, de wegen zijn smaller gemaakt. Het ontwerp voor de nieuwe inrichting is samen met de bewoners gemaakt. De werkzaamheden zijn bijna klaar. Maar we moeten nog een paar dingen doen:

  • De kappen van de straatlantaarns, de armaturen, moeten nog vervangen worden. Helaas is de levertijd langer dan beloofd. De aansluitingen van de lantaarnpalen op het net voor de elektriciteit, moeten ook nog vernieuwd worden.
  • Nieuwe bomen en planten: in het nieuwe plantseizoen, dat in november begint, planten we nieuwe bomen en richten we de perken opnieuw in. De perken, dat zijn de vakken tussen de stoepen en de weg.

De Vrijheidslaan

Om te voorkomen dat de perken straks volstaan met onkruid zaaien we ze zo snel mogelijk in met een zaadmengsel van witte en rode klaver. De nieuwe bomen, dat zijn Prunus avium ‘Plena’, planten we vanaf november. En dan planten we ook de perken opnieuw aan.

De Vredeslaan

In de Vredeslaan zaaien we de perken zo snel mogelijk in met een bloemenmengsel. Dat bloemenmengsel blijft staan in de perken. De nieuwe bomen, dat zijn Carpinus betulus, planten we vanaf november.

Dit is de nieuwe inrichting:

Impressie van ontwerp Vredeslaan 1

Impressie van ontwerp Vredeslaan

Impressie van Vrijheidslaan

Impressie van ontwerp Vrijheidslaan 2

Bekijk hier de bomen die we gaan planten: 

Info en vragen:

Voor vragen kunt u contact opnemen met onze projectleider Petra Smeets via het e-mailadres petra.smeets@sittard-geleen.nl of met wijkcoördinator Jean Hoedemakers via jean.hoedemakers@sittard-geleen.nl. Beide zijn ze telefonisch te bereiken via ons telefoonnummer 14 046.