De Haese, Geleen

De Haese, Geleen

Omschrijving

De buurt De Haese is nog niet geheel afgebouwd. Er zijn nog enkele plekken die wachten op bebouwing en op de definitieve afwerking van de omgeving. Door de slechte economische omstandigheden in de woningbouw in de jaren die achter ons liggen, heeft de planvorming een tijd stil gelegen. Er zijn nu nieuwe plannen voor de afronding van de woningbouw in De Haese.

Op 23 januari heeft in de Hanenhof in Geleen een gezamenlijke informatiebijeenkomst plaatsgevonden door de gemeente en de projectontwikkelaar, voor de buurtbewoners en het wijkplatform. Bekijk hier de presentatie van deze avond (pdf, 2 Mb).

Hoe gaan we verder?

Er is inmiddels een omgevingsvergunning aangevraagd. Deze is voor de bouwplannen in te zien op de locatie AU aan de Haspengouw. Als u meer wilt weten kunt u terecht aan de bouwbalie in de Stadswinkel in het stadhuis in Geleen.

Voor de locatie aan de Rijksweg AT en voor het terrein AG aan de Brittanielaan/ Picardië zal een vergunningentraject niet zo lang meer op zich laten wachten. U kunt voor informatie over Omgevingsvergunningen de gemeentelijke publicaties volgen via https://www.sittard-geleen.nl/Inwoners/Actueel/Bekendmakingen. In het aanvraagtraject voor de omgevingsvergunning is het mogelijk dat er wijzigingen in de planvorming ontstaan.

Contact

Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met gemeentelijk projectleider Rosemarie Melissen via rosemarie.melissen@sittard-geleen.nl of met de projectontwikkelaar via www.nieuwbouw-dehaese.nl