Honden uitlaten

U mag uw hond niet overal uitlaten. Ook mag uw hond niet overal loslopen. Tijdens het uitlaten van uw hond, gelden een aantal regels:

Losloopgebieden en hondenspeelweides

De gemeente heeft losloopgebieden en hondenspeelweides.

Opruimen van hondenpoep

Binnen de hele gemeente Sittard-Geleen is het verplicht om de poep van uw hond op te ruimen. Dit geldt ook voor de hondenspeelweides.

Boete

Als u de hondenpoep niet opruimt riskeert u een boete van € 150,00 (exclusief administratiekosten). Daarnaast bent u ook verplicht om zakjes mee te nemen als u uw hond uitlaat. U kunt hierop gecontroleerd worden. Als u ze niet bij zich heeft, kunt u een boete van € 100,00 (exclusief administratiekosten) krijgen. Gebruikte zakjes kunt u bij het huisvuil of in de prullenbakken langs de straat gooien.

Vast aan een hondenriem

Binnen de bebouwde kom moet uw hond altijd vast aan een hondenriem. Alleen bij een losloopgebied of hondenspeelweide hoeft dat niet en mag uw hond ook zonder riem rondrennen. Op overheid.nl vindt u een overzicht van onze komgrenzen.

Afbeelding nieuw-bord-hondenspeelweides-2022-oktober

Belasting voor honden

Heeft u één of meer honden? Dan betaalt u hondenbelasting. Het aanmelden en afmelden van een hond doet u via BsGW. Het BsGW bepaalt ook de tarieven en regelt het betalen van de hondenbelasting.