Vrijwilligerswerk in Sittard-Geleen

Zonder vrijwilligers is een maatschappij nergens. Om vrijwilligers te ondersteunen zijn er diverse mogelijkheden vanuit de gemeente.

Vrijwilligerswaardering

De gemeente kent een jaarlijkse waardering voor de inzet van vrijwilligers. Via onze website en e-nieuwsbrief informeren we jaarlijks wat het bedankje is en hoe u hiervoor in aanmerking komt. 

Vrijwilligerswerk

Wilt u graag iets betekenen voor de samenleving maar niet verplicht zijn om elke week of maand uw bijdrage te leveren? Dan is het mogelijk om af en toe vrijwilligerswerk te doen. U kunt bijvoorbeeld helpen bij de organisatie van een sportdag voor senioren, af en toe activiteiten begeleiden zoals een dag naar de dierentuin of eens (samen) koken. Bij vrijwilligerswerkin046.nl kunt u terecht voor vraag en aanbod van vrijwilligerswerk.

Verenigingsloket

Doen in uw organisatie mensen vrijwilligerswerk? Het Verenigingsloket geeft u algemene informatie, checklists en modellen over alle zaken waar u als organisatie dan mee te maken krijgt.

Vrijwilligersverzekering

Vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties zijn automatisch verzekerd via de gemeente.Als u schade veroorzaakt of er overkomt u iets als u vrijwilligerswerk doet, dan bent u verzekerd via de vrijwilligersverzekering van de gemeente.