Vrijwilligerswerk in Sittard-Geleen

Zonder vrijwilligers is een maatschappij nergens. Om vrijwilligers te ondersteunen zijn er diverse mogelijkheden vanuit de gemeente.

Vrijwilligerswaardering

De gemeente kent een jaarlijkse waardering voor de inzet van vrijwilligers. Via onze website en e-nieuwsbrief informeren we jaarlijks wat het bedankje is en hoe u hiervoor in aanmerking komt. 

Vrijwilligerscentrale Westelijke Mijnstreek 

Wilt u weten wat u zelf kunt doen als vrijwilliger? Zoekt u een vrijwilliger die iets voor u kan betekenen?  Bij de Vrijwilligerscentrale Westelijke Mijnstreek van Partners in Welzijn kunt u terecht voor vraag en aanbod van vrijwilligerswerk. Maar ook voor informatie en advies, cursussen, trainingen, workshops, deskundigheidsbevordering en meer

Verenigingsloket

Doen in uw organisatie mensen vrijwilligerswerk? Het Verenigingsloket geeft u algemene informatie, checklists en modellen over alle zaken waar u als organisatie dan mee te maken krijgt.

Vrijwilligersverzekering

Vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties zijn automatisch verzekerd via de gemeente.Als u schade veroorzaakt of er overkomt u iets als u vrijwilligerswerk doet, dan bent u verzekerd via de vrijwilligersverzekering van de gemeente.