Ontwikkeling Participatiebedrijf Westelijke Mijnstreek

‘Iedereen doet mee!’ Dát is de ambitie van Participatiebedrijf Westelijke Mijnstreek, dat vanaf 1 januari 2020 mensen in een kwetsbare positie begeleidt naar werk dat bij ze past. Dat kan een betaalde of gesubsidieerde baan zijn, maar ook beschut werk, vrijwilligerswerk en mantelzorg behoren tot de mogelijkheden.

In het Participatiebedrijf bundelen werk-leer-bedrijf Vixia en de sociale diensten van de gemeenten Beek, Sittard-Geleen en Stein hun krachten. Zo ontstaat in onze regio één overzichtelijk loket voor werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt, voor mensen die inkomensondersteuning nodig hebben en voor organisaties die op zoek zijn naar personeel. Onze missie: ‘Werk voorop – kansen voor iedereen.’  

Vanaf 1 januari wordt stap voor stap gebouwd aan het nieuwe participatiebedrijf. Dan wordt de dienstverlening doorontwikkeld, om de kansen op duurzame plaatsing bij zoveel mogelijk reguliere werkgevers te vergroten. Medio 2020 wordt ook de nieuwe naam van het Participatiebedrijf bekendgemaakt.

Besluitvorming

Nieuws