Burgerservicenummer (BSN)

Het burgerservicenummer (BSN) is uw eigen persoonsnummer voor contact met de overheid. Bijvoorbeeld voor zorg of belastingen. U krijgt een BSN toegekend als u zich inschrijft in de Basisregistratie Personen (BRP).

U vindt uw burgerservicenummer onder andere op de volgende documenten:

  • uw paspoort (eerste pagina)
  • uw rijbewijs (achterkant)
  • uw ID-kaart (achterkant)
  • correspondentie van de Belastingdienst, uw salarisstrook of andere formele correspondentie

U vindt uw BSN ook op www.mijnoverheid.nl,  hier dient u wel in te loggen met uw DIGID code. U kunt uw BSN opvragen bij de gemeente. Inzien is gratis. Heeft u een uittreksel nodig? Dan zijn hier kosten aan verbonden.

Maak een afspraak

Let op:
Door grote drukte en de paspoortpiek zijn onze wachttijden voor het maken van een afspraak in onze Stadswinkel op dit moment langer dan u van ons gewend bent. Wij werken aan een oplossing hiervoor

Moet of wilt u een afspraak maken in onze Stadswinkel? Houd hier dan rekening mee en maak tijdig een afspraak. 
Onze excuses voor het ongemak.

BSN voor buitenlandse werknemers of studenten

Komt u korter dan 4 maanden naar Nederland om te werken of te studeren? U kunt zich dan laten inschrijven als niet-ingezetene in de BRP (ook wel RNI, de registratie van niet-ingezetenen). Na inschrijving in de RNI krijgt u een uittreksel met uw burgerservicenummer (BSN). Kijk voor meer informatie op rijksoverheid.nl. Als u langer dan 4 maanden in Nederland blijft, dan betreft dit een verhuizing vanuit het buitenland.

Een BSN vanuit het buitenland aanvragen regelt u bij een van de RNI loketten. Kijk voor meer informatie over het in dienst nemen van buitenlandse werknemers op ondernemersplein.kvk.nl.

BSN voor AOW-uitkering in het buitenland

Wilt u vanuit het buitenland een AOW-uitkering aanvragen en heeft u nog geen BSN? Neem contact op met de Sociale Verzekeringsbank (SVB), de contactinformatie is terug te vinden op svb.nl.

BSN aanvragen voor toeslagpartner in het buitenland

Woont u in het buitenland en wilt u een toeslag aanvragen of wijzigen, dit regelt u bij de Belastingdienst. Kijk voor meer informatie en de contactgegevens op belastingdienst.nl.