Afval

Het huishoudelijk afval in de gemeente Sittard-Geleen wordt opgehaald door RWM. RWM beheert ook de milieuparken. Veel afval kunt u gratis inleveren op de milieuparken. Heeft u vragen of opmerkingen over de afvalinzameling, neem dan contact op met RWM.

 • Afval laten ophalen

  Als u niet in staat bent om naar het milieupark te gaan kunt u grof afval dat niet in uw afvalbak past tegen betaling laten ophalen door RWM. Neem hiervoor contact op met RWM.

 • Afval niet opgehaald, klacht, of melding

  Wanneer uw groen- of restafvalbak niet is geleegd, of als de ondergrondse container vol zit, kunt bij RWM een melding maken.

 • Afval scheiden en aanbieden

  Meer informatie over het scheiden en aanbieden van afval leest u op de website van RWM.

 • Afvaldumpingen melden

  Afvaldumpingen kunt u melden via de Fixi-app of via het meldformulier.

 • Afvalkalender

  Bekijk de afvalkalender voor uw adres op de homepage van www.rwm.nl onder ‘Wanneer wordt mijn afval opgehaald?” of download de RWM app. Wilt u toch een papieren kalender? Vraag die dan aan via de website of bel met RWM via 046-2100 120.

 • Afvalpas

  Bewoners van hoogbouw (flats, appartementencomplex) kunnen hun afval vaak kwijt in een ondergrondse afvalcontainer. Daar heeft u een afvalpas voor nodig. Woont u niet in de hoogbouw, dan kunt u alsnog gebruik maken van de ondergrondse containers. Via de RWM-app kunt u een pas aanvragen.

 • Afvalstoffenheffing en uw kosten

  Alle informatie over de kosten van afval en de afvalstoffenheffing vindt u op de website van de BsGW. Daar leest u ook hoe u korting aanvraagt in verband met medisch afval. Alle geldende verordeningen vindt u op overheid.nl.

 • Asbest slopen of verwijderen

  Gaat u klussen of verbouwen en/of slopen in een huis dat voor 1994 is gebouwd? Grote kans dat er asbest in het gebouw zit. Asbestvezels zijn schadelijk voor uw gezondheid en daarom moet u altijd een sloopmelding doen als u asbest gaat verwijderen. Dit doet u gratis via het Omgevingsloket.

 • Gele betaalzakken

  De gele zakken worden slechts bij een beperkt aantal woningen gebruikt. Meestal omdat geen ondergrondse container in de buurt is en er geen mogelijkheid is om met containers te werken. De zakken zijn tegen betaling af te halen bij de stadswinkel Geleen en in het stadhuis in Sittard.

 • Milieuparken

  Alle informatie over de milieuparken, zoals adressen, tarieven, openingstijden, voorwaarden én welk afval u gratis kunt inleveren vindt u op de website van RWM.

 • PMD Zakken

  PMD zakken – de zakken waarmee plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankkartons worden ingezameld – kunt u gratis bij de meeste supermarkten afhalen. Op de website van RWM vindt u een overzicht van de afhaallocaties.

 • Reserveren gratis aanhangwagen, elektrische bakfiets of Tegel-wip-pakket

  Met dit formulier kunt u een aanvraag doen voor het lenen van een aanhangwagen, een elektrische bakfiets of een Tegel-wip-pakket. Wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak. Daarna is de reservering vastgelegd.

 • RWM app

  Alle informatie over de afvalinzameling vindt u in de RWM-app. In de app vindt u makkelijk wanneer afval bij u wordt opgehaald en hoe afval gescheiden en aangeboden hoort te worden. Ook kunt u in de app een melding maken.