Afval

Het afval in Sittard-Geleen wordt opgehaald door RWM. Zij beheren ook de milieuparken. Het wegbrengen van veel afval is gratis.

Afval niet opgehaald

Wanneer uw groen- of restafvalbak niet is geleegd, of als de ondergrondse container vol zit, kunt u dit bij de gemeente melden.

Afval aanbieden

Meer informatie over containers, hoe u ze aan de straat zet of hoe u de ondergrondse container gebruikt leest u op de website van RWM.

Afvalpas

Bewoners van hoogbouw (flats, appartementencomplex) kunnen hun afval kwijt in een ondergrondse afvalcontainer. Daar heeft u een afvalpas voor nodig.

Afvalkalender

RWM stuurt geen papieren afvalkalender meer. Bekijk de afvalkalender voor uw adres op de homepage van www.rwm.nl bij ‘Wanneer wordt mijn afval opgehaald?". Of download de RWM app.

Milieuparken

Alle informatie over de milieuparken, zoals adressen, openingstijden en voorwaarden vindt u op de website van RWM.

Kosten afval

Alle informatie over de kosten van afval en afvalstoffenheffing vindt u op de website van de BsGW.

Afval laten ophalen

Grof afval dat niet in uw afvalbak past kunt u tegen betaling laten ophalen door RWM, als u het zelf niet naar het milieupark kunt brengen. Bel hiervoor naar 14046. Een medewerker van de gemeente neemt uw gegevens op. U wordt teruggebeld door RWM om een afspraak te maken.

  • U betaalt €100 voorrijkosten, en een bedrag dat afhankelijk is van de soort en hoeveelheid afval.

PMD en papier

Op de site van RWM kunt u makkelijk nakijken hoe u uw afval moet scheiden, en waar u het kwijt kunt.

Asbest slopen of verwijderen

Gaat u klussen of verbouwen en/of slopen in een huis dat voor 1994 is gebouwd? Grote kans dat er asbest in het gebouw zit. Asbestvezels zijn schadelijk voor uw gezondheid en daarom moet u altijd een sloopmelding doen als u asbest gaat verwijderen. Dit doet u gratis via het Omgevingsloket.