Iets melden bij de gemeente

• Direct melden

Direct melden van iets dat kapot is, of een ander probleem in de openbare ruimte

• Ratten of ander ongedierte

Heeft u overlast van ongedierte zoals bijvoorbeeld ratten, muizen, marters of wespen? De gemeente kan u helpen. In sommige gevallen zorgt de gemeente voor de bestrijding van het ongedierte. In andere gevallen adviseert de gemeente of verwijst u door.

• Lantaarnpaal kapot

Lantaarnpaal brandt niet of is beschadigd

• Afval gedumpt

Overlast melden van afval langs de weg, zwerfvuil, of volle prullenbakken

• Bomen laten snoeien

Overlast door bomen en struiken melden

• Schade aan stoep of weg

Melden van losse stoeptegel(s), beschadigingen aan de weg

• Afval niet opgehaald

Melden dat uw afval niet is opgehaald

• Parkeeroverlast

Parkeeroverlast, foutparkeren, parkeren van grote voertuigen

• Melding psychische hulp (Wvggz)

Denkt u dat iemand dringend psychische hulp nodig heeft? Meld dit bij de gemeente in het kader van de Wet verplichte Geestelijke Gezondheidszorg (Wvggz). De gemeente onderzoekt of er mogelijk verplichte geestelijke gezondheidszorg nodig is.

• (Anoniem) Melden onveilige situaties

Anoniem melden van onveilige situaties zoals verdachte personen die rondlopen/rijden, drugsoverlast, overlast van jeugdgroepen of criminele activiteiten