Riolering

De gemeente is verantwoordelijk voor de aanleg en het onderhoud van riolering op openbaar terrein. U bent zelf verantwoordelijk voor de aanleg en het onderhoud van riolering op uw eigen terrein.

Verstopping

Neem bij een verstopping van de riolering altijd eerst contact op met de gemeente. Er komt dan zo snel mogelijk een expert die bekijkt waar de verstopping zich precies bevindt.

  • Als de verstopping zich bevindt op gemeente grond, is de gemeente verantwoordelijk voor het oplossen van de verstopping.
  • Als de verstopping zich op uw eigen terrein bevindt, bent u zelf verantwoordelijk voor het oplossen van de verstopping.

Wanneer u zelf een bedrijf inschakelt vóórdat u de gemeente belt, kunt u de kosten niet achteraf verhalen op de gemeente.

Rioolaansluiting

De gemeente maakt een rioolaansluiting (huisaansluiting) vanaf het riool tot aan het particuleer deel (uw perceel of pand). Voor het particuliere deel bent u zelf verantwoordelijk.
U kunt een rioolaansluiting aanvragen door het aanvraagformulier in te vullen.

Online aanvragen

Onderhoud

De gemeente reinigt en controleert de riolering twee keer per jaar. Toch kan het voorkomen dat straatkolken (de afvoerputten in de stoeprand) verstopt raken. U kunt daarvoor een melding maken.

Regenwater afkoppelen

U kunt misschien een subsidie krijgen om regenwater op uw eigen terrein af te koppelen. Lees meer over het afkoppelen van regenwater.