Subsidie afkoppelen regenwater

Bij nieuwbouw is het verplicht om regenwater af te koppelen. De gemeente stimuleert het afkoppelen van regenwater bij panden die voor 2000 gebouwd zijn door middel van een subsidie.

Bent u eigenaar van een woning van voor het jaar 2000 die nog aangesloten is op een regenwaterriool? Dan kunt u subsidie krijgen. Deze subsidie is maximaal 10 euro per vierkante meter ‘afgekoppeld oppervlak’. Wanneer u bijvoorbeeld een dak van 40m² afkoppelt van het rioolstelsel en loost op eigen terrein bedraagt de subsidie hiervoor eenmalig €400.

Om de subsidie aan te vragen vult u het aanvraagformulier in. In de subsidieregeling staat aan welke voorwaarden u moet voldoen om voor de subsidie in aanmerking te komen. Lees de volledige subsidieregeling op overheid.nl.

Na ontvangst neemt een van onze medewerkers met u contact op om de maatregelen die u wilt nemen te bespreken. Een afspraak maken om bij u thuis te komen kijken of meer advies te geven, kan ook. Heeft u vragen over de regeling? Bel dan met de gemeente op nummer 14046 of stuur een e-mail naar water@sittard-geleen.nl.