Energieklussers gemeente Sittard-Geleen

De energiekosten stijgen steeds meer en daarom is het extra belangrijk om energie te besparen. Om inwoners hierbij te helpen, start de energieklusser in een aantal wijken met een gratis huisbezoek. Dit is voor huishoudens met de laagste inkomens en huishoudens met een laag energielabel. Op deze pagina leest u de belangrijkste informatie over de energieklusser.

Wat is een energieklusser?

Een energieklusser komt op gratis huisbezoek. Tijdens dit huisbezoek bekijkt de energieklusser uw woning en plaatst hij verschillende kleine energiebesparende maatregelen. Denk hierbij aan tochtstrips, radiatorfolie en LED lampen. Hiernaast geeft de energieklusser handige tips over het besparen van energie in uw persoonlijke woonsituatie.

Begin 2023 is een proef met energieklussers afgerond. In de wijken Broeksittard, Stadbroek en Lindenheuvel zijn energieklussers van Energieklus langs geweest bij inwoners die de energietoeslag ontvangen.  

Na een succesvolle proef starten vanaf september 2023 energieklussers van het bedrijf ‘Winst uit je woning’ in verschillende straten in Sittard-Geleen. Hiervoor werkt de gemeente samen met verschillende woningcorporaties. Let op: de energieklusser wordt door ‘Winst uit je woning’ ook wel een energiebespaarcoach genoemd. Deze persoon doet niet hetzelfde als de energiecoach van de gemeente Sittard-Geleen. Voor vragen of meer informatie kunt u mailen naar energiebesparen@sittard-geleen.nl.

In welke wijken is de energieklusser gestart?

De gemeente Sittard-Geleen is gestart met het project ‘energieklussers’ in twee wijken met een hoog energieverbruik: Broeksittard en Stadbroek. Inwoners die de energietoeslag hebben ontvangen kregen een brief. In januari 2023 start de energieklusser in de wijk Lindenheuvel.

Als het project ‘energieklussers’ in bovenstaande wijken is afgerond, wordt bekeken of de energieklusser ook in andere wijken ingezet kan worden.  

Hoe kan ik een afspraak maken?

Als u een brief heeft ontvangen, kunt u zich aanmelden voor een huisbezoek. Volg de volgende stappen:

  1. Ga naar www.energiebespaardienst.nl/sittard-geleen/
  2. Lees alles over de actie en klik op ‘Maak een afspraak’             
  3. Vul uw gegevens in en kies een datum en tijd
  4. Zorg dat u thuis bent op het afgesproken dagdeel

Heeft u geen brief ontvangen?

Heeft u energietoeslag aangevraagd of een woning met een laag energielabel, maar geen brief ontvangen? Stuur dan een e-mail naar energiebesparen@sittard-geleen.nl. Als het maximum aantal inschrijvingen nog niet is bereikt, kunnen we u direct aanmelden voor een huisbezoek.

Energiecoach

Alle inwoners van de gemeente Sittard-Geleen kunnen ook gratis persoonlijk advies van een energiecoach aanvragen. Een energiecoach komt langs bij u thuis en geeft tips hoe u eenvoudig energie kunt besparen. Hiernaast krijgt u van de energiecoach een tas met gratis energiebesparende producten.

Aanmelden en meer informatie over de energiecoach