Energieklussers gemeente Sittard-Geleen

De energiekosten stijgen steeds meer en daarom is het extra belangrijk om energie te besparen. Voor iedereen die recht heeft op de energietoeslag start de gemeente Sittard-Geleen in een aantal wijken met een gratis huisbezoek van een energieklusser. Op deze pagina leest u de belangrijkste informatie over de energieklussers.

Wat is een energieklusser?

Een energieklusser komt op gratis huisbezoek. Tijdens dit huisbezoek wordt uw woning bekeken en worden er drie kleine energiebesparende maatregelen geïnstalleerd. Denk hierbij aan tochtstrips, radiatorfolie en LED lampen. Hiernaast geeft de energieklusser handige tips over het besparen van energie in uw persoonlijke woonsituatie.

Dit project is in samenwerking met Energieklus.

In welke wijken is de energieklusser gestart?

De gemeente Sittard-Geleen is gestart met het project ‘energieklussers’ in twee wijken met een hoog energieverbruik: Broeksittard en Stadbroek. Inwoners die de energietoeslag hebben ontvangen kregen een brief. In januari 2023 start de energieklusser in de wijk Lindenheuvel.

Als het project ‘energieklussers’ in bovenstaande wijken is afgerond, wordt bekeken of de energieklusser ook in andere wijken ingezet kan worden.  

Hoe kan ik een afspraak maken?

Als u een brief heeft ontvangen, kunt u zich aanmelden voor een huisbezoek. Volg de volgende stappen:

  1. Ga naar www.energieklus.nl/sittard-geleen
  2. Vul uw postcode + huisnummer in
  3. Kies de gewenste datum en tijdstip
  4. U ontvang een afspraakbevestiging via e-mail

Heeft u geen brief ontvangen?

Heeft u energietoeslag aangevraagd? En woont u in de wijk Broeksittard, Stadbroek of Lindenheuvel, maar heeft u geen brief ontvangen? Stuur dan een e-mail naar energiebesparen@sittard-geleen.nl. Als het maximum aantal inschrijvingen nog niet is bereikt, kunnen we u direct aanmelden voor een huisbezoek.

Geen recht op energietoeslag?

Heeft u geen recht op energietoeslag maar wilt u wel graag hulp bij het verlagen van uw energierekening? Alle inwoners van de gemeente Sittard-Geleen kunnen persoonlijk advies van een energiecoach aanvragen. Een energiecoach komt langs bij u thuis en geeft tips hoe u eenvoudig energie kunt besparen. Hiernaast krijgt u van de energiecoach een tas met gratis energiebesparende producten.

Een afspraak maken met een energiecoach

Stuur een mail naar energiecoach@sittard-geleen.nl onder vermelding van uw naam, adres en telefoonnummer. Laat ons ook weten of u huurder of woningeigenaar bent.

Bent u huurder van ZOwonen? Dan kunt u zich aanmelden voor een persoonlijk bezoek van een energiecoach via de website van ZOwonen.