Hemelsley, Sittard

De weg, de trottoirs en een deel van het groen in de Hemelsley zijn toe aan een opknapbeurt.

Samen met de bewoners en ondernemers hebben we de nieuwe inrichting besproken. Met als belangrijkste onderwerp een weg die ingericht is voor de toekomst met een goede veiligheid voor het verkeer. Kunt u onderstaande tekeningen en overzichten niet lezen? Neem dan contact op met projectleider Francois Kusters via ons telefoonnummer 14 046.

Het ontwerp

Bekijk hier het ontwerp van de uitvoering: 

Bekijk hier de fases van de werkzaamheden:

Bekijk hier de presentatie van de bewonersavond van 30 oktober:

Bekijk hier de filmpjes van het definitief ontwerp in twee delen:

Planning

  • De werkzaamheden starten in januari 2024 en we verwachten dat we in juli 2024 klaar zijn.

Info en vragen

Voor vragen kunt u contact opnemen met onze projectleider Francois Kusters via telefoonnummer 14 046 of via zijn e-mailadres francois.kusters@sittard-geleen.nl. U kunt ook contact opnemen met wijkcoördinator Francois Mostard via ons telefoonnummer 14 046 of via francois.mostard@sittard-geleen.nl. Aannemer Besix is bereikbaar via uitvoerder Bjorn Kreuze via telefoonnummer 06-39185253 of via Judith Beckers, Omgevingsmanager, via telefoonnummer 0475- 777800. Beiden zijn ook bereikbaar via het e-mailadres hemelsley.infra.nl@besix.com.

 

Dit project is een mooi voorbeeld van beginspraak, de wijze waarop uw gemeente met zijn inwoners in gesprek gaat. Voordat we starten met een ontwerp halen wij eerst informatie op bij omwonenden en belanghebbenden. Dit noemen we beginspraak. Vervolgens gaan we dan aan de slag met het ontwerp en het maken van plannen op basis van de input. De conceptplannen leggen wij voor aan de inwoners om te toetsen of hun wensen voldoende zijn vertaald naar een ontwerp. Ervaring leert inmiddels dat dit leidt tot breed gedragen plannen en meer tevredenheid bij onze inwoners.In de Hemelsley worden binnenkort de trottoirs en het asfalt vernieuwd. De bewoners krijgen de mogelijkheid om hun aandachtspunten voor de straat met ons te delen. Waar mogelijk worden deze aandachtspunten opgenomen in de werkzaamheden.