Hemelsley, Sittard

De weg, de trottoirs en een deel van het groen in de Hemelsley zijn toe aan een opknapbeurt.

Samen met de bewoners en ondernemers hebben we de nieuwe inrichting besproken. Met als belangrijkste onderwerp een weg die ingericht is voor de toekomst met een goede veiligheid voor het verkeer. Kunt u onderstaande tekeningen en overzichten niet lezen? Neem dan contact op met projectleider Francois Kusters via ons telefoonnummer 14 046.

Planning

Fase 1.2 Hemelsley tussen Oudeweg en Rapunzel: KLAAR en weer via de Hemelsley bereikbaar

Fase 2.2 Hemelsley tussen Peter Paul Rubensstraat en de garageboxen: KLAAR en weer via de Hemelsley bereikbaar

Vanaf 2 april fase 1.3 en 2.3

Vanaf 2 april starten ze aan de fases 1.3 en 2.3:

Fase 1.3 is vanaf de kruising met Vrangendael en de kruising met de Bertus Aafjesstraat. Beide kruisingen zijn tijdens de werkzaamheden in fase 1.3 open voor het verkeer. De kruising Hemelsley - Vrangendael is ook open voor het verkeer.

Fase 2.3 is vanaf de garageboxen ter hoogte van Hemelsley 177 tot en met de kruising met de Broeksittarderweg.

De vakken waarin gewerkt wordt zijn helemaal afgesloten voor verkeer, ook voor het parkeren.

Op deze afbeelding ziet u waar gewerkt wordt in de fases 1.3 en 2.3:

Werkvak fases vanaf 2 april

Bereikbaarheid parkeerplaats supermarkten 

De parkeerplaats van de Plus en Lidl is vanaf maandag 4 maart weer bereikbaar via de Hemelsley. Let op! Deze inrit naar de parkeerplaats is nu ook een uitrit. De parkeerplaats van de supermarkten heeft nu twee uitritten: via de Tudderenderweg én via de Hemelsley. 

Het ontwerp

Bekijk hier het ontwerp van de uitvoering: 

Bekijk hier de fases van de werkzaamheden:

Bekijk hier de presentatie van de bewonersavond van 30 oktober:

Bekijk hier de filmpjes van het definitief ontwerp in twee delen:

Info en vragen

Voor vragen kunt u contact opnemen met onze projectleider Francois Kusters via telefoonnummer 14 046 of via zijn e-mailadres francois.kusters@sittard-geleen.nl. U kunt ook contact opnemen met wijkcoördinator Francois Mostard via ons telefoonnummer 14 046 of via francois.mostard@sittard-geleen.nl. Aannemer Besix is bereikbaar via uitvoerder Bjorn Kreuze via telefoonnummer 06-39185253 of via Judith Beckers, Omgevingsmanager, via telefoonnummer 0475- 777800. Beiden zijn ook bereikbaar via het e-mailadres hemelsley.infra.nl@besix.com.

 

Dit project is een mooi voorbeeld van beginspraak, de wijze waarop uw gemeente met zijn inwoners in gesprek gaat. Voordat we starten met een ontwerp halen wij eerst informatie op bij omwonenden en belanghebbenden. Dit noemen we beginspraak. Vervolgens gaan we dan aan de slag met het ontwerp en het maken van plannen op basis van de input. De conceptplannen leggen wij voor aan de inwoners om te toetsen of hun wensen voldoende zijn vertaald naar een ontwerp. Ervaring leert inmiddels dat dit leidt tot breed gedragen plannen en meer tevredenheid bij onze inwoners.In de Hemelsley worden binnenkort de trottoirs en het asfalt vernieuwd. De bewoners krijgen de mogelijkheid om hun aandachtspunten voor de straat met ons te delen. Waar mogelijk worden deze aandachtspunten opgenomen in de werkzaamheden.