Aanleg geveltuintjes en adoptie groenstroken

Heeft u zelf geen voortuin maar wel groene vingers? Of misschien is het u wel wat waard om meer ‘kleur en fleur’ in uw wijk te krijgen?

Leg een geveltuintje aan of adopteer een groenstrook! 

Lang niet iedereen die in onze stad woont heeft een eigen voortuin. Maar misschien zou u wel graag een voortuintje willen hebben. Hoe leuk is het dan om een geveltuin aan te leggen? Zo kunt u zelf uw straat groener maken.. Een geveltuin hoeft niet duur te zijn want met een zonnebloem heeft u al een groot effect. En meer groen in de stad heeft ook nog een verkoelend effect tijdens warme zomers. Doet u ook mee?

Wat is een geveltuin? 

Een geveltuin is een mooi bloemenperk tegen de woning aan. Straten met weinig ruimte voor plantsoentjes van de gemeente kunnen op deze manier groener gemaakt worden. 
Tip: Overleg ook eens met uw buren. Misschien komt u samen op nog leukere ideeën en ontstaat er zelfs een geveltuinenstraat! 

Of adopteert u liever een groenstrook van ons?

Vindt u een geveltuin teveel gedoe en wilt u toch graag in een tuin werken? Adopteer dan een groenstrook van ons. 

Hoe kunt u beginnen?

Lijkt het u leuk om een geveltuin voor uw huis te maken en is de stoep voor uw huis breder dan 1,2 meter?  Of wilt u graag op een andere manier de handjes uit de mouwen steken en uw omgeving beter of mooier maken? Neem contact met ons op via telefoonnummer 14 046 en vraag naar de wijkopzichter van uw wijk. Samen met u bespreken we wat er mogelijk is.

Onderstaand ziet u een aantal mooie voorbeelden van geveltuintjes in Sittard-Geleen:

Afbeelding-1-voorbeeld-geveltuintje-in-Sittard-GeleenAfbeelding-2-voorbeeld-geveltuintje-in-Sittard-GeleenAfbeelding-3-voorbeeld-geveltuintje-in-Sittard-Geleen
Afbeelding-4-voorbeeld-geveltuintje-in-Sittard-GeleenAfbeelding-5-voorbeeld-geveltuintje-in-Sittard-GeleenAfbeelding-6-voorbeeld-geveltuintje-in-Sittard-Geleen