De Tuinman van Sittard-Geleen

Hallo, ik ben de Tuinman van Sittard-Geleen! Misschien kent u me al en of volgt u me ook al op social media? Samen met u werk ik aan onze gezamenlijke tuin: de openbare ruimte. Doet u mee?

Tuinman_Sittard-Geleen_avatarIk wil met u werken aan een aantrekkelijke, duurzame en inclusieve leefomgeving. Een leefomgeving waarin iedereen mee kan doen. Ik als Tuinman van de gemeente, doe veel. Maar u als bewoner, kunt ook uw steentje bijdragen. Het is immers uw stad, straat en park.

Social Media

Benieuwd naar wie en wat ik tegenkomen in onze tuin? Bezoek, like en volg mij op social media:

Inspiratiegids

Om u te inspireren hoe u uw eigen leefomgeving kunt verbeteren, heb ik een Inspiratiegids gemaakt. Deze gids laat zien wat onze gemeente bijzonder maakt, wat onze jongste generatie vindt en wat nieuwe favorieten zijn. En in de gids vertel ik ook over het klimaat en hoe we planten en insecten een handje kunnen helpen. Samen kunnen we immers meer. Natuurlijk is niet álles mogelijk en de gids is niet bedoeld om een boodschappenlijstje samen te stellen. De gids is het handvat om met míj, de Tuinman van Sittard-Geleen, het gesprek aan te gaan.

'Buiten de perken'

De Tuinman presenteert de eerste aflevering van de documentaire 'Buiten de perken'. 
In deze aflevering blikken we terug op het gedachtegoed van de Tuinman van de gemeente Sittard-Geleen. (Alle beelden zijn vóór corona gemaakt).

Kan ik als vrijwilliger zwerfvuil opruimen?

U kunt als vrijwilliger zwerfvuil opruimen. U krijgt de materialen zoals een knijper, hesje, afvalzakken en handschoenen van de gemeente. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar tuinman@sittard-geleen.nl of te bellen naar 14046. Zeg erbij in welke wijk u actief wilt zijn. U wordt in contact gebracht met de wijkopzichter van die wijk. Die kan u ook vertellen of er meer mensen in die wijk actief zijn. 

Contact

Heeft u een vraag voor de tuinman? Bijvoorbeeld over onze social media of wilt u een initiatief in de openbare ruimte met ons delen? Stuur dan een e-mail naar tuinman@sittard-geleen.nl  Of neem contact op met de stadsdeelmanager of wijkcoördinator. Bel daarvoor naar 14 046 en vertel in welke wijk u woont. U wordt dan doorverbonden met de collega die u nodig heeft

Wilt u iets melden zoals bijvoorbeeld zwerfafval, afvaldumping, onderhoud van groen, losse stoeptegel(s) of beschadigingen aan de weg? Gebruik dan ons meldformulier, de Fixi-app of bel met het Klanten Contact Centrum (KCC) via 14 046. 

Meer informatie over de Tuinman van Sittard-Geleen?