Inspiratiegids leefomgeving

Om u te inspireren hoe u uw eigen leefomgeving kunt verbeteren heeft de Tuinman van Sittard-Geleen een Inspiratiegids gemaakt. Daarin vindt u ook initiatieven waarbij hij samen met inwoners aan de slag is gegaan in onze gezamenlijke tuin. En dat wil hij nog meer gaan doen. Kijkt u mee?

Waarom deze gids?

De Tuinman van Sittard-Geleen wil met u werken aan een aantrekkelijke, duurzame en inclusieve leefomgeving. Zodat iedereen mee kan doen. Die leefomgeving verandert immers continu. De Tuinman van de gemeente doet veel. Maar u als bewoner, kunt ook uw steentje bijdragen. Het is immers uw stad, straat en park. Daar kunt u misschien wat hulp bij gebruiken. Daarom is er de inspiratiegids. Om u te inspireren hoe u uw eigen leefomgeving kunt verbeteren. De gids biedt inspiratie vanuit wat onze gemeente bijzonder maakt, wat onze jongste generatie vindt en wat nieuwe favorieten zijn. Maar geeft ook informatie over het klimaat en hoe we planten en insecten een handje kunnen helpen. Samen kunnen we immers meer.

Wat kunt u in deze inspiratiegids vinden?

In deze gids kunt u inspiratie vinden voor verbeteringen in uw éigen leefomgeving. Natuurlijk is niet álles mogelijk en de gids is niet bedoeld om een boodschappenlijstje samen te stellen. De gids is het handvat om met de Tuinman van Sittard-Geleen, het gesprek aan te gaan.

Vragen, suggesties of initiatieven?

Laat het ons weten! U kunt contact opnemen met de stadsdeelmanager of wijkcoördinator. Bel daarvoor naar 14 046 en vertel in welke wijk u woont. U wordt dan doorverbonden met de collega die u nodig heeft.