WOZ waarde en taxatieverslag

Uw WOZ waarde wordt vastgesteld door de BsGW (Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen). Voor meer informatie over de WOZ waarde of bijvoorbeeld voor uw taxatieverslag kijkt u op www.bsgw.nl.

WOZ waarde

Heeft u een eigen woning? Bezit of gebruikt u een (bedrijfs)gebouw of stuk grond? Dan betaalt u elk jaar onroerendezaakbelasting (ozb) aan de gemeente. Hoeveel u betaalt hangt onder andere af van de waarde. Deze waarde heet de waardering onroerende zaken (WOZ). De WOZ-waarde wordt gebruikt om bijvoorbeeld de waterschapsbelasting, onroerendezaakbelasting (OZB) en het eigenwoningforfait te berekenen.

Uw WOZ waarde wordt vastgesteld door de BsGW (Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen).  Voor meer informatie over de WOZ waarde kijkt u op www.bsgw.nl.

Taxatieverslag

Voor elk pand stellt de BSGW een taxatieverslag op. Op het taxatieverslag staan de kenmerken van uw pand. Bijvoorbeeld de inhoud en het bouwjaar. Ook vindt u hier de gegevens die de BSGW gebruikt voor het bepalen van de waarde. Bij een woning zijn dit verkoopcijfers van vergelijkbare woningen. Een taxatieverslag van uw pand raadpleegt u digitaal op Mijn BsGW. Hier kunt u het verslag ook downloaden en uitprinten.