Projecten

Grote bouwprojecten en wegwerkzaamheden in Sittard-Geleen

 • Sportpark Glanerbrook

  De gemeenteraad heeft op 12 juli groen licht gegeven voor de laatste fase van de vernieuwbouw van Sportpark Glanerbrook. Het 50m wedstrijdbad mag gebouwd worden. En de buitenijsbaan krijgt nieuwe installaties en een versoberde overkapping.

 • Unilocatie Grevenbicht-Obbicht

  In het middengebied tussen Grevenbicht en Obbicht werkt de gemeente samen met Kindcentrum De Kingbeek (Stichting Kindante), Handj in Handj, Sportstichting Sittard-Geleen, voetbalvereniging SV Argo en tennisclub TC Bicht ’14 aan een centrale onderwijs- en sportvoorziening (COS). De zogenaamde Unilocatie Grevenbicht-Obbicht.

 • Windpark Holtum Noord

  De gemeente onderzoekt de mogelijkheden om op bedrijventerrein Holtum-Noord een klein windmolenpark te realiseren.

 • Proeftuin Aardgasvrij Limbrichterveld

  Sittard-Geleen wordt aardgasvrij, net als de rest van Nederland. Dat betekent dat voor 2050 alle woningen en panden in de gemeente aan een andere energiebron dan aardgas moeten worden aangesloten om te verwarmen, koken en douchen. Dat lijkt misschien nog ver weg, maar dat is het niet.

 • Grensmaas, Sittard-Geleen I Werkzaamheden 2015-2027

  Om onze inwoners beter te beschermen tegen overstromingen en tegelijkertijd nieuwe natuur te ontwikkelen, wordt in Sittard-Geleen en directe omgeving op 3 plekken aan de Grensmaas gewerkt. De werkzaamheden zijn in 2015 begonnen en lopen door tot en met 2027 (na verlenging).