Projecten

Grote bouwprojecten en wegwerkzaamheden in Sittard-Geleen

 • Aanleg Het Groene Net

  Op diverse plekken in onze gemeente wordt gewerkt aan de aanleg van Het Groene Net. Een overzicht van de werkzaamheden vindt u hier.

 • Proeftuin Aardgasvrij Limbrichterveld

  Sittard-Geleen wordt aardgasvrij, net als de rest van Nederland. Dat betekent dat voor 2050 alle woningen en panden in de gemeente aan een andere energiebron dan aardgas moeten worden aangesloten om te verwarmen, koken en douchen. Dat lijkt misschien nog ver weg, maar dat is het niet.

 • Grensmaas, Sittard-Geleen I Werkzaamheden 2015-2027

  Om onze inwoners beter te beschermen tegen overstromingen en tegelijkertijd nieuwe natuur te ontwikkelen, wordt in Sittard-Geleen en directe omgeving op 3 plekken aan de Grensmaas gewerkt. De werkzaamheden zijn in 2015 begonnen en lopen door tot en met 2027 (na verlenging).

 • Windpark Holtum Noord

  De gemeente onderzoekt de mogelijkheden om op bedrijventerrein Holtum-Noord een klein windmolenpark te realiseren.

 • Unilocatie Grevenbicht-Obbicht

  De gemeenteraad van Sittard-Geleen is woensdag 8 juli 2020 met ruime meerderheid akkoord gegaan met de realisatie van de centrale onderwijs- en sportvoorziening in het middengebied tussen Grevenbicht en Obbicht. Het project omvat een Integraal Kindcentrum (basisschool, peuter- en buitenschoolse opvang) en een centrale sportvoorziening. Deze bestaat uit voetbal- en tennisvelden, een kantine, kleedkamervoorzieningen en een gymzaal. Het schoolbestuur van Kindante, voetbalvereniging SV Argo, tennisclub TC Bicht’14 en belangenvereniging Laefbaar Obbeeg en Beeg zijn als mede-initiatiefnemers nauw bij de plannen betrokken.

 • Sportpark Glanerbrook