Projecten

Grote bouwprojecten en wegwerkzaamheden in Sittard-Geleen

 • Aanleg Het Groene Net

  Logo-Het-Groene-Net-klein Op diverse plekken in onze gemeente wordt gewerkt aan de aanleg van Het Groene Net. Een overzicht van de werkzaamheden vindt u hier.

 • Proeftuin Aardgasvrij Limbrichterveld

  Sittard-Geleen wordt aardgasvrij, net als de rest van Nederland. Dat betekent dat voor 2050 alle woningen en panden in de gemeente aan een andere energiebron dan aardgas moeten worden aangesloten om te verwarmen, koken en douchen. Dat lijkt misschien nog ver weg, maar dat is het niet.

 • 't Kleesj, Parklaan 4 Sittard

  Initiatiefnemer Mulleners Vastgoed heeft plannen voor de ontwikkeling van het voormalige 'Kleesj' / Bisschoppelijk College, Parklaan 4 in Sittard.

 • Grensmaas, Sittard-Geleen I Werkzaamheden 2015-2025

  Om onze inwoners beter te beschermen tegen overstromingen en tegelijkertijd nieuwe natuur te ontwikkelen, wordt in Sittard-Geleen en directe omgeving op 3 plekken aan de Grensmaas gewerkt. De werkzaamheden beginnen in 2013 en lopen door tot en met 2025.

 • Ligne, Sittard

  Alles over Ligne vindt u op www.vvvsittard-geleen.nl/omgeving/ligne-sittard/

 • Spoorontwikkelingen, Sittard-Geleen

  Op en rond het spoor in Sittard-Geleen vinden allerlei ontwikkelingen plaats. Hier vindt u meer informatie over de verschillende projecten en verslagen van informatiebijeenkomsten.

 • Zitterd ReviSited

  De gemeente vroeg Jo Coenen & Co Architekten in 1999 een integrale visie op te stellen voor de ontwikkelingsmogelijkheden van een aantal locaties in de Sittardse binnenstad, het zgn. Masterplan Zitterd ReviSited.

 • Windpark Holtum Noord

  De gemeente onderzoekt de mogelijkheden om op bedrijventerrein Holtum-Noord een klein windmolenpark te realiseren.

 • Unilocatie Grevenbicht-Obbicht

  De gemeenteraad van Sittard-Geleen is woensdag 8 juli 2020 met ruime meerderheid akkoord gegaan met de realisatie van de centrale onderwijs- en sportvoorziening in het middengebied tussen Grevenbicht en Obbicht. Het project omvat een Integraal Kindcentrum (basisschool, peuter- en buitenschoolse opvang) en een centrale sportvoorziening. Deze bestaat uit voetbal- en tennisvelden, een kantine, kleedkamervoorzieningen en een gymzaal. Het schoolbestuur van Kindante, voetbalvereniging SV Argo, tennisclub TC Bicht’14 en belangenvereniging Laefbaar Obbeeg en Beeg zijn als mede-initiatiefnemers nauw bij de plannen betrokken.