Filmpjes

Voor wie is het Participatiebedrijf bedoeld? In deze filmpjes zie u een aantal voorbeelden.

 • 1. Hoe helpen wij Tom?

  Werken of meedoen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het Participatiebedrijf Westelijke Mijnstreek helpt daarbij. Kijk naar het voorbeeld van Tom. Hij heeft vanwege gezondheidsproblemen een hele poos niet gewerkt en is zelfs in de bijstand geraakt. Nu gaat het beter met hem. Door inzet van een sollicitatietraining wordt opnieuw gekeken waar Tom zijn kracht ligt om snel weer aan de slag te gaan in een andere baan. Zo werkt dat!

 • 2. Hoe helpen wij Maaike?

  Werken of meedoen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Kijk naar het voorbeeld van Maaike. Vanwege haar autisme zal zij het werk altijd op een andere manier doen dan haar collega’s. Het Participatiebedrijf helpt Maaike, haar werkgever en collega’s met de juiste manier van werken en zo kan Maaike aan de slag. Zo werkt dat!

 • 3. Hoe helpen wij Tariq?

  Werken of meedoen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Kijk naar Tariq. Hij moest vluchten uit zijn geboorteland en heeft nu een verblijfsvergunning. Zijn Nederlands is nog niet goed en hij heeft geen geldige diploma’s. Het Participatiebedrijf helpt Tariq met een werkervaringsplek, het leren van de taal en vaardigheden voor zijn werk. Zo wordt hij snel inzetbaar voor werkgevers. Zo werkt dat!

 • 4. Hoe helpen wij Ernst?

  Werken of meedoen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Kijk naar Ernst, altijd gewerkt en nu door hersenletsel beperkt. Hij wil graag werken, maar dat lukt helaas niet meer. Het Participatiebedrijf heeft hem aan vrijwilligerswerk geholpen. Zo is Ernst onder de mensen en draagt zijn steentje bij aan de maatschappij. Zo werkt dat!

 • 5. Hoe helpen wij Nadia?

  Werken of meedoen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Kijk naar Nadia, ze heeft een depressie en borderline. In een baan kan ze zich niet staande houden, ze heeft grote schulden en moeite om haar leven op orde te krijgen. Het Participatiebedrijf helpt Nadia om weer grip en overzicht op haar leven te krijgen. Zodat ze uiteindelijk ook weer kan werken, te beginnen met vrijwilligerswerk. Zo werkt dat!

 • 6. Hoe helpen wij Mila?

  Werken of meedoen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het Participatiebedrijf Westelijke Mijnstreek helpt daarbij. Kijk naar het voorbeeld van Mila. Zij is vanwege een beperking aangewezen op beschut werk met goede begeleiding. Ze is trots op haar werk. Zo werkt dat!